www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

Povestea mea

Totul a început în urmă cu aproximativ 17 ani când am înființat un salon de înfrumusețare...

Chiar dacă nu m-am gândit niciodată că voi deveni estetician sau make-up artist, încă de mică eram fascinată de tot ce ține de frumusețe, motiv pentru care mi-am urmat instinctul și am studiat estetica la Christine Valmy International School for Esthetics, Skin Care and Make-up.

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

Încă din copilărie am avut instinctul frumuseții foarte bine dezvoltat: nu ieșeam din casă fără un luciu pe buze, un rimel sau părul aranjat, iar vestimetația era întotdeauna pusă la punct.

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make
www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

Pe vremea aceea, noi aveam o sală de fitness, exclusiv pentru femei, care mergea foarte bine, dar cu timpul concurența ne-a determinat să ne îndreptăm spre un alt domeniu de activitate, prin care să fac ceva care să mă reprezinte.​

La momentul respectiv, în oraș exista un singur salon privat de înfrumusețare, ceea ce mi-a oferit oportunitatea, ca în timp, să-mi înființez propria afacere.​

Salonul pe care l-am deschis închiria posturile de lucru, ceea ce a reprezentat un avantaj pentru personalul care beneficia de tot venitul rezultat din activitate, în comparație cu celelalte soloane (deschise între timp) care funcționau cu personal angajat sau cu procent din activitate. La început, în salon existau posturi de coafură, cosmetică, manichiură, iar pe parcurs am evoluat și am oferit alte noi servicii: masaj, bronzare organică și solar.

Mereu mă gândeam de ce are nevoie o femeie ca să arate bine și astfel veneam în salon cu noi proceduri de înfrumusețare și tot ce era nevoie  pentru ca clientele să fie împlinite și mulțumite.

Vezi actualele produse și servicii oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN

Unul dintre elementele cheie care au stat la baza succesului acestei afaceri au fost specialiștii din jurul meu, care practic, în timp, au format un personal de calitate și profesionist.

Din dorința de a-mi ajuta clientele ce aveau probleme cu sprâncenele, o parte din activitate mi-am orientat-o pe stilizarea și reconstrucția lor, prin utilizarea anumitor tehnici specifice acestui domeniu de  activitate, ce oferă un rezultat natural și rezistent în timp.

La început utilizam tatuajul acela vechi, plin, după care au apărut tot felul de tehnici noi: tehnica „fir cu fir”, microblading (tehnica foarte naturală și frumoasă, însă nerezistentă în timp), iar, momentan, cea mai cerută este tehnica pudrată  (powder effect eyebrows), care este mai puțin dureroasă, naturală și rezistentă în timp.

Aceste proceduri provocau un anumit disconfort (durere) pentru cliente, însă știam că la final acestea vor fi mulțumite. În ultima perioadă, utilizăm un anestezic care ne ajută ca procedura să nu genereze acel disconfort (nu doare aproape deloc).

Vezi serviciile de dermopigmentare oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN!

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

Experiența acumulată de-a lungul timpului îmi oferă încredere totală în activitatea ce o desfășor zilnic, atât mie personal, cât și clientelor mele.

Corecția sprâncenelor reprezintă o provocare și mă fascinează foarte mult, iar rezultatul îmi generează o stare de bine și sentimente pozitive pe care le împărtășesc live cu clientele mele la finalul procedurilor.

 

Aceste sentimente le trăiesc cel mai intens în momentul în care văd tranziția de la o pereche de sprâncene stricate (deformate, incolore sau fără fire de păr) la unele cu aspect natural și îngrijit, ce aduc lumina pe chipul femeilor.

Sprâncenele, în forma lor, pot să-ți aducă atât armonie și lumină pe chip, cât și să te îmbătrânească cu ani (în cazul sprâncenelor stricate). 

Ca să poți aduce plusvaloare muncii tale, în acest domeniu este foarte important să te perfecționezi continuu, deoarece procedurile, tehnicile și produsele evoluează.

Vezi serviciile de dermopigmentare oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN!

Pentru mine, fiecare clipă petrecută la salon este o mare bucurie, chiar dacă activitatea din timpul săptămânii poate dura peste 14 ore pe zi.

 

Însă, rezultatul și mulțumirea clientelor îmi dau atâta energie pozitivă, că aș putea să fac zi și noapte același lucru.

Într-adevar, perioada nunților este mai obositoare, însă, cel mai important este rezultatul pozitiv, când clientele ies din salon mulțumite și fericite.

Vezi serviciile de dermopigmentare oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN!

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make
www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

Fiecare clientă vine cu o nouă provocare căreia trebuie să-i fac față, însă, ca și activitate generală, în fiecare zi fac același lucru. După ce termin o clientă stau și mă minunez cât de bine arată și cât de schimbată este, deci „n-am cum să mă plictisesc”.

Consider că toate femeile sunt frumoase în felul lor, doar că trebuie să se îngrijească, iar un specialist desăvârșit (make-up artist) le poate pune în valoare trăsăturile.

Mă bucură faptul că salonul este renumit și clientele apelează la serviciile mele de oriunde s-ar afla, ceea ce dovedește că acestea sunt mulțumite și beneficiază  de calitate în serviciile solicitate.

Vezi serviciile de dermopigmentare oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN!

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

În activitatea mea, exisă 3 aspecte de care țin cont în mod expres:

I. Seriozitatea - „programarea este programare”: nu există să anulez programările sau să nu țin cont de ele, decât în cazuri excepționale...

II. Răbdarea. Aș putea să lucrez la o clientă o saptamână întreagă, doar ca ea să fie multumită și fericită.

III. Dăruirea și Implicarea. Mă dăruiesc total în tot ceea ce fac și țin întotdeauna cont de dorințele clientei: o las să-mi spună ce și cum dorește, după care eu vin cu sfaturi, recomandări, însă decizia finală îi aparține, dacă o avantajează bineînțeles. În orice caz, ajungem la un numitor comun. De cele mai multe ori clientele îmi spun: „mă las pe mâna ta” și astfel rezultatul iese perfect.

Bonusul pe care îl au clientele mele este acela că eu iubesc foarte mult oamenii, iar iubirea față de această activitate împletită cu iubirea față de oameni, mă face să mă dăruiesc mai mult activității mele și astfel îmi doresc din ce în ce mai mult ca ele să fie fericite.

Aceste principii le-am insuflat și colegelor, sens în care, în salon suntem ca o familie și, în continuare, îmi doresc să fie armonie, ca și până acum. Astfel, încrederea pe care mi-o oferă  clientele îmi generează o stare de mulțumire, împlinire și realizare, din ceea ce rezultă că trebuie să iubești ceea ce faci.

Vezi serviciile de dermopigmentare oferite de DIVA Beauty Center by Alina TONCEAN

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make
www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

De-a lungul anilor am acumulat foarte multă experiență în domeniu și am ajuns la punctul în care simt că vreau să transmit această meserie frumoasă către alte persoane.

Consider că experiența, implicarea și dedicarea mea, reprezintă un atu foarte important pentru persoanele ce vor să-și desfășoare activitatea în acest domeniu.

Invit, în calitate de trainer (dermopigmentare), toate fetele pasionate de arta frumosului să devină cursantele mele, pentru a le învăța secretele acestui domeniu.

Vezi trainingurile intensive de dermopigmentare ce vor fi organizate în următoarea perioadă de Alina TONCEAN

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make

 PLAN PERSONAL 


Chiar dacă sunt soție, mamă și bunică, cel mai mult timp îl petrec la salon, ceea ce nu este ușor. Mi-aș dori să am mai mult timp liber pentru familie, însă, serile sau weekend-urile încerc să mi le petrec cu ei. Cu toate acestea, în perioada evenimentelor, weekend-ul este foarte obositor din cauza trezirii la anumite ore din dimineață (3).

 

Relaxarea înseamnă să-mi petrec timpul cu familia, îmi plac călătoriile și, în special, să fotografiez locurile pe care le vizitez. De când o am pe cea mică (nepoțica) în viața mea, ea mă inspiră și mai mult să fotografiez. Pot spune că mă moștenește, deoarece de mică își dorește farduri cu care să machieze păpuși.

 

Referitor la destin, eu cred în vorba aceea: ”Ce ți-e scris în frunte, aia se întâmplă!”, iar din punctul meu de vedere totul se întâmplă cu voia lui Dumnezeu. Dacă suntem buni creștini, vom crede că ascensiunea sau prăbușirea noastră este în funcție de planul lui Dumnezeu. Dacă ne dorim un destin frumos trebuie să ne aplecăm în fața lui Dumnezeu, dar, în caz contrar, destinul nostru va avea un sfârșit catastrofal.

 

Consider că viața fără binecuvântarea lui Dumnezeu este ca o viață fără  soare. Deci dacă putem trăi fără soare, atunci putem trăi și fără Dumnezeu, dar nu cred că este posibil acest lucru. Destinul cred că este conectat cu planul lui Dumnezeu si el va face tot ce-i stă în putință să salveze fiecare membru al acestei omeniri...

www.AlinaToncean.com #AlinaToncean #Make